Novi muškarac u sjeni traumatične prošlosti

Život u Penfachu za Jennu Gray znači bijeg od prošlosti, novu priliku i, na neki način, novi identitet. Obilježena je zlostavljačkom vezom iz prošlosti koja je potpuno uništila njezino samopouzdanje i mladenački duh. Ubrzo nakon dolaska u Wales dobit će novu priliku za ljubav.

Već prestrašena i izmučena Jenna, u susretu s novim muškarcem pokazuje nepovjerljivost, tjeskobu i rezerviranost. Njezino analiziranje Patricka prelazi uobičajeno žensko analiziranje novih poznanstava. Vrlo je sumnjičava, nervozna i stalno traži znakove njegove neiskrenosti. Pri prvom izlasku oklijeva u izboru odjeće i njome nastoji prikriti sve dijelove tijela za koje smatra da bi muškarcu mogli biti izazovni što čitatelju daje naslutiti da se u Jenninoj prošlosti nešto dogodilo. Prisjeća se djevojke kakva je nekoć bila, bezbrižna, neopterećena i svjesna svog izgleda. Sada je nesigurna i depresivna. S napretkom njihova odnosa Jenna se polako počinje otvarati, ali su tragovi bivše veze prisutni pa ih ona projicira na Patricka. Zbog toga joj je Patrick novost, nešto nezamislivo, nešto na što nije navikla, normalan, zabavan i opušten. Međutim, njezino je sjećanje na zlostavljača i život s njim još uvijek svježe da bi se mogla prepustiti.

„Po načinu na koji se odnosi prema životinjama o čovjeku se može mnogo reći i ja ne mogu ne osjetiti naklonost prema Patricku. – Izgleda slasno – kažem. – Hvala ti. – Ne mogu se sjetiti kad se zadnji put netko ovako brinuo o meni. Uvijek sam ja kuhala, pospremala, vodila kućanstvo. Provela sam toliko godina nastojeći stvoriti sretnu obitelj, samo da bi se razmrskala oko mene.“

S vremenom shvaća da ne može cijeli život provesti u strahu pa se sve više zbližava s njim. Jednom prigodom odlazi u Patrickovu kuću kako bi ga tamo pričekala tijekom jedne od njegovih intervencija u obalnoj službi za spašavanje. Istražuje njegovu kuću u potrazi za nečim što će ga razotkriti kao negativca jer mu još uvijek ne vjeruje, ali će kasnije saznati samo tužnu priču vezanu uz njegovu djevojku koja je nestala na moru. U svakom trenutku Jenna je u stanju pripravnosti i pretjerano oprezna pa nastoji imati kontrolu. Jenna je iznenađena čak i reakcijama svoga tijela kada je s Patrickom jer joj je takva vrsta zdrave seksualnosti već godinama nezamisliva. Patrick ne shvaća Jennino ponašanje jer ne zna istinu, a njezino inzistiranje da joj se poprave vrata doživljava zabavnim. Zbunjen je i njezinim paničnim ponašanjem kada je u šali poprska vodom. Jenna mu se otpočetka svidi, ali ga i zbunjuje i vrijeđa njezino odbijanje. Odustaje od nje nakon što ona  nepristojno i hladno ode s njihova sastanka prije vremena odbijajući njegov poziv da je otprati do kuće. Iako mu se u početku ne javlja posramljena zbog te večeri, ipak mu se obrati prva i njihova veza postaje ozbiljnija. Međutim, po nju ubrzo dolazi policija pa će se oboje morati suočiti s posljedicama nesreće. U procesu razotkrivanja istine Patrick i Jenna moraju nadvladati i neke svoje sumnje i strahove, oprostiti sebi i jedno drugome da bi se njihov odnos nastavio razvijati u čemu će na kraju i uspjeti.

Maja

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s