Neuvjerljiva i površna ljubavna priča Jima i Holly

Holly upoznajemo kao novinarku nezadovoljnu svojim životom i poslom. Ona osjeća da može dati mnogo više, ali djeluje izgubljeno i poraženo. Njezin je privatni život siromašan, nema prijatelja i izgubila je nadu da bi u njezin život mogao ušetati muškarac vrijedan pozornosti. Tada se pojavljuje Jim Ironhart! Nepoznati spasitelj, čovjek koji skriva svoje ime i svoj privatni život, čovjek koji nestaje jednako brzo kako se pojavljuje.

Prvi se put susreću onda kada Jim spašava jednoga dječaka od sigurne smrti i on ju istoga trena privuče. Otada se Holly neprestano raspituje o njemu, nastojeći što više saznati o njemu, pokušava sama sebi objasniti koji su to razlozi njegove privlačnosti prisjećajući se svoje prošlosti. Čini se da ga njegova tajnovitost čini zanimljivim, mnogo više nego intenzivne plave oči koje ona stalno spominje. Postaje jasno da ni Jim nije ravnodušan prema Holly, ali se drži po strani nastojeći od novinarke zaštititi ono što stoji iza njegovih neobjašnjivih spašavanja, a kasnije ćemo saznati da ni sam ne zna što se to događa u njemu. Holly će odigrati važnu ulogu, razotkriti misterij i pomoći mu shvatiti i prihvatiti sebe.

Iako je početak njihove priče zanimljiviji i obećavajući, kasniji razvoj situacije poprilično je neuvjerljiv. Tijekom svoga godišnjeg odmora Holly kreće u potragu za Jimom. Započinje s istraživanjem koje će joj otkriti više od onog što joj je on odlučio reći. Na svom putovanju saznaje detalje o Jimovu životu, poslu u školi i razlogu zbog kojeg ga je napustio. Nakon što posjeti Jima on ju ne pušta odmah u kuću, ljut jer je narušila njegovu privatnost. Ipak, ona je uporna i odlučna pa se i on odluči smekšati. Slijedi razgovor u kojem se Jim povjerava Holly i strastveno vođenje ljubavi nakon čega roman kao da preskače nekoliko faza njihova odnosa, a oni kao da se otada više ne razvijaju ili to nije prikazano dovoljno dobro.

Razvoj njihove veze nedovoljno je istražen i rijetko ide u dubinu, kao da služi samo kao pozadina u kojoj su smješteni važniji događaji. Međutim, kraj romana pokazuje da Holly ima mnogo veći utjecaj na Jima, Holly je lik zbog kojega se radnja odvija na način na koji se odvija. Zbog toga je nelogično da se u njihovu odnosu skače iz jedne situacije u drugu, a da se više pozornosti ne posveti dubljim aspektima svega toga. Njihova romantična priča djeluje prazno i blijedo, samo se naglašava kako Holly voli Jima, ali čini se da te riječi nemaju  težinu.

Maja

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s