Savršen zločin?

Kada danas uđete u knjižaru naići ćete na bezbroj naslova pod žanrom triler. S polica nas gledaju švedski i engleski naslovi i privlače još neotkrivenim ubojstvima, nestancima, ucjenama… Svaki od njih, želi nas privući nekom zanimljivom pričom. Knjiga Djeca slijepoga kovača to uspijeva.

U središtu svakog trilera stoji zločin, savršen ili malo manje savršen, koji se treba riješiti. Tijekom čitanja pokušavamo otkriti tko je počinio zločin, na koji način i zašto. Autori na različite načine i kroz različite perspektive pristupaju slučajevima kako bi ih učinili zanimljivijim. Ovaj roman uspijeva od početka do kraja zadržati pažnju čitatelja. Od prvih tragova, koji se naizgled ne mogu povezati, ulazimo u slučaj koji će dobro testirati vaše detektivske sposobnosti. Kada se slučaj samoubojstva poveže sa slučajem nestalih osoba, istraga dobiva novu dimenziju.

Sa slučajem se upoznajemo na tipičan način – kroz detektivsku istragu. Detektiv koji vodi istragu, a i čitatelji zajedno s njim, suočit će se s mnogo prepreka kako bi otkrio istinu. Tijekom istrage sumnjat će pasti na mnoge osobe. Ispitivat će se vjernost poznanika, doći će do šokantnih saznanja i nikome se neće moći vjerovati. Sa svakom novom stranicom čitatelji dobivaju vrijedne informacije. Svaki detalj je važan, svaka rečenica nešto znači. Vrag se stvarno skriva u detaljima. Kada mislite da ste sigurni da znate što se dogodilo, pojavi se informacija koja mijenja sliku.

Autor odlično produbljuje slučaj bez odavanja previše informacija. Iako se prati više perspektiva, nema rupa u priči. Čitatelji se stvarno mogu uživjeti u ulogu detektiva dok čitaju knjigu jer otkriti počinitelja(e) neće biti lako.

Mnogo trilera nudi odgovore već u prvom djelu knjige, ali ovaj će vas natjerati da sudjelujete u otkrivanju istine. Svakako se isplati krenuti na ovo putovanje jer ga nećete brzo zaboraviti.

Je li u pitanju savršen zločin ili ne? Procijenite sami kada pročitate Djecu slijepoga kovača.

Ivana

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s