Djeca slijepoga kovača- Miro Morović

Jednog jutra kiša je okupala Split. Vlaga je tražila utočište među stanovima i kućama, životinje su bile tužne, a ljudi su bili “nervozni i grintavi” jer “šta sad ova kiša pada kad je ovde uvik sunce i šta sad ovo jugo ima tu puvat”. Bio je to jedan posve običan dan za sve ljude, osim jednog mladića. U sigurnosti svog doma, zamišljeno je gledao u tu kišu, a kada mu je to dosadilo, uključio je svoj kompjuter. Nakon nekoliko brzopoteznih taktova na kompjuterskoj tipkovnici, stvorio se portal koji je vodio u jedan sasvim novi svijet.

Mladić koji ga je stvorio zove se Miro Morović, a to je ime koje ćete itekako zapamtiti i pohrliti u knjižare kada god čujete da njegova djela krase njihove police. To ime je ključ za čaroliju misterije i napetosti kojoj se nećete moći oduprijeti u njegovom prvijencu naslova Djeca slijepog kovača. Ovaj mističan naslov vodi vas u svijet avantura, potrage za istinom, neočekivanih prevrata i obrata, a najviše od svega savršeno isprepletenom, dubokom fabulom koja ne ostavlja nijedno pitanje neodgovorenim. Ako mislite da imate jedinstven talent u rješavanju krimića i misterija te da znate rješenje u prvih nekoliko stranica priče, promislite opet. Rasplet ove fantastične priče apsolutno će vas oduševiti i istovremeno šokirati.

S elementima noir priče, trilera i misterije, ovaj roman vodi u još dublje i detaljne psihološke karakterizacije likova, njihovih odnosa i postupaka. Tri perspektive priče daju priliku vidjeti istu priču na tri različita načina, a istovremeno pružaju širok prostor za čitatelje različite životne dobi da se na jednako strastven i stvaran način poistovjete s likovima i uključe u samu priču.

Ovo je jedan od onih rijetkih romana koji izaziva eksploziju emocija dok putujete zajedno s likovima osjećajući tugu zbog njihovih nedaća, ljutnju zbog nepravde, sreću što su preživjeli teškoće te strah i paniku kada ulaze u nevolje. Autor vješto stvara atmosfere svih navedenih emocija, a posebice napetost koja je sveprisutna u djelu i jednostavno vas tjera da čitate dalje.

Stoga, ako su vam osnovne biološke potrebe, poput spavanja, hranjenja i slično, nebitne, onda je ovo prava knjiga za vas, jer je nećete moći prestati čitati štogod vas u tome pokušalo prekinuti.

 

Djevojke koje čitaju

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s